11 noiembrie, 2015

Vremea la munte și în Moldova până pe 22 noiembrie

muntele

Agenția Națională de Meteorologie a prezentat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 9-22 noiembrie.

În Moldova, până la sfârşitul primei săptămâni din intervalul mai sus menționat valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele înregistrate în mod obişnuit în această perioadă din an, media temperaturilor maxime urmând a fi de 14…17 grade, iar a minimelor de 5…9 grade. Ulterior, vremea se va răci, însă temperaturile estimate nu vor coborî sub cele climatologic specifice perioadei, cu medii regionale de 8…12 grade ziua şi 2…4 grade noaptea.
Probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţă va fi mai mare în jurul datei de 10 noiembrie şi în perioada 17-18 noiembrie.

LA MUNTE

Vremea mult mai caldă decât ar fi normal în luna noiembrie se va menţine pe parcursul primei săptămâni, când vor fi medii ale maximelor termice de 7…11 grade şi ale minimelor de 2…3 grade.

După data de 15 noiembrie, temperaturile vor scădea, dar în general vor oscila în jurul celor obişnuite ale perioadei. Astfel se vor înregistra valori de 3…6 grade ziua, iar noaptea vor predomina temperaturile negative.

Se vor semnala ploi locale la începutul intervalului, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte în cea de-a doua săptămână, în special în jurul datei de 17 noiembrie.